Imusarjan runnereiden etäisyys toisistaan

Megasquirtin asentaminen käyttökohteeseen sekä keskustelu johdotuksista, antureista suuttimista ja muista toimilaitteista.

Moderators: teg, matti, Masi_K, plagu, Weirdou, TVH

Post Reply
Rasseli
Megasquirttaaja
Posts: 40
Joined: Tue Dec 16, 2014 20:16
Location: Kokkola
Contact:

Imusarjan runnereiden etäisyys toisistaan

Post by Rasseli »

Tuossa aloin askartelemaan pieniä muutoksia omaan imusarjaan, niin tuli mieleen asia mitä ei mistään internetin syövereistä tunnu löytyvän vaikka kuinka etsisi.

Jos runnereiden pituus on niin tarkkaa pulssien kanssa, miksi runnereita/suppiloita ei plenumissa aseteta siten, että niiden etäisyys toisiinsa on sytytysjärjestyksen mukaisesti yhtäläinen? Yleensähän näkee aina, että jokaisen kiihdytyssuppilon etäisyys toisistaan on yhtä paljon ja noinhan tuossa muodostuu erimittaisia matkoja pulssien välillä.
Jos sytytysjärjestys on vaikka 1342, niin eikö tuossa olisi parempi, jos 1 putki olisi hieman erillään 2,3 putkien kanssa ja samoin 4:nen hieman kauempana? Noin pulssien välimatka saataisiin yhtä pitkäksi tahtien välillä ja pulssituksen pitäisi olla tasaisempi.

Vai menikö mun ajatusmaailmassa jotain nyt pieleen? Vai onko tuon merkitys jostain syystä niin mitätön, ettei mitään järkeä?
Post Reply