MS3Pro Ultimate + G anturi

Megasquirt III spesifiset jutut

Moderators: plagu, Weirdou, TVH, teg, matti, Masi_K

Post Reply
NiceMan
Kokenut Megasquirttaaja
Posts: 406
Joined: Thu Dec 09, 2010 23:18
Location: Helsinki
Contact:

MS3Pro Ultimate + G anturi

Post by NiceMan »

Olisiko kellään ideaa mikä pielessä vai enkö vain osaa =)
Kyseessä MS3 Pro Ultimate johon lisätty Can väylään:

https://www.autotune.fi/tuote/700/io-ex ... odule-8egt

Eli tässä ollut tauko ttämän suhteen mutta nyt jos sen saisi toimimaan vai saako niin että auto paikalla on 0G ja kiihtyessä kertoo G voiman sillä akselilla mihin mennään... tyyliin -2g 0g +2G
Tuon kun saisi näkymään TS:ssa ja luonollisesti logattua auttaisi noiden alustasäätöjen kanssa...

Laitan linkit galleriaan asetuksiin ja logiin mitä voi katsoa.

https://www.theniceman.com/displayimage.php?pid=573
Tuossa on Logi, saa lisääkin näitä jos tarvii...

https://www.theniceman.com/displayimage.php?pid=575
Asetukset.
Last edited by NiceMan on Tue Jun 11, 2019 14:04, edited 1 time in total.
RiceRacing Team - Säätämistä jo useamman vuoden.
https://www.theniceman.com/coppermine/
https://www.facebook.com/PikkiS-112502032715453/
Isä 05.09.2011 23:17 51cm 3376g
Isä 02.03.2016 17:06
NiceMan
Kokenut Megasquirttaaja
Posts: 406
Joined: Thu Dec 09, 2010 23:18
Location: Helsinki
Contact:

Re: MS3Pro Ultimate + G anturi

Post by NiceMan »

https://www.theniceman.com/displayimage.php?pid=576
Raw eli raakadatana näyttäisi oikein, kalibrointi tarkistettu ja sekin oikein mutta kun tahdon G lukuna näkyviin niin sitten menee hepreaksi...

https://www.theniceman.com/displayimage.php?pid=577
Auto ei liiku mihinkään....

Anteeksi Jani toisto, väsyttää ja en viitsi aina sinua häiritä whatsup:n kautta niin pistän tänne =)
Last edited by NiceMan on Tue Jun 11, 2019 14:03, edited 1 time in total.
RiceRacing Team - Säätämistä jo useamman vuoden.
https://www.theniceman.com/coppermine/
https://www.facebook.com/PikkiS-112502032715453/
Isä 05.09.2011 23:17 51cm 3376g
Isä 02.03.2016 17:06
ArttuH
Megajumala
Posts: 1246
Joined: Thu Mar 03, 2005 18:50
Location: Tampere
Contact:

Re: MS3Pro Ultimate + G anturi

Post by ArttuH »

Vanhoja keskusteluita aiheesta muistellen pari kysymystä:
-Onko tuossa vielä se toinen purkki CAN-väylällä EGT-antureita varten vai pelkästään tämä IO-expander?
-Ja kiihtyvyysanturin raakadata tulee TunerStudiolle asti oikein, siis lukemat ovat järkeviä ja reagoivat oikein purkin heilutteluun?

Asetuksien ja logien linkit eivät muuten toimineet ainakaan äsken...
Arttu
GSX1100 -85
NiceMan
Kokenut Megasquirttaaja
Posts: 406
Joined: Thu Dec 09, 2010 23:18
Location: Helsinki
Contact:

Re: MS3Pro Ultimate + G anturi

Post by NiceMan »

ArttuH wrote: Tue Jun 11, 2019 12:37 Vanhoja keskusteluita aiheesta muistellen pari kysymystä:
-Onko tuossa vielä se toinen purkki CAN-väylällä EGT-antureita varten vai pelkästään tämä IO-expander?
-Ja kiihtyvyysanturin raakadata tulee TunerStudiolle asti oikein, siis lukemat ovat järkeviä ja reagoivat oikein purkin heilutteluun?

Asetuksien ja logien linkit eivät muuten toimineet ainakaan äsken...
On se toinen purkki kiinni yhtäaikaa, ei muuta RAW datan tuloon.
Lukemat ovat järkeviä eli kun pyörittele purkkia kädessä niin arvot muuttuu sen mukaan eli samalla tuli tarkastettua kalibrointi.

Linkit korjasin, jostain syystä HTTP: ei toimi vaan vain HTTPS: tosin ekalla kerralla valittaa siitä SSL sertificatista, on minun oma itse luotu, turvallinen.

eli veikkaan "vian" olevat "G" voiman näyttämisessä
RiceRacing Team - Säätämistä jo useamman vuoden.
https://www.theniceman.com/coppermine/
https://www.facebook.com/PikkiS-112502032715453/
Isä 05.09.2011 23:17 51cm 3376g
Isä 02.03.2016 17:06
ArttuH
Megajumala
Posts: 1246
Joined: Thu Mar 03, 2005 18:50
Location: Tampere
Contact:

Re: MS3Pro Ultimate + G anturi

Post by ArttuH »

En nyt valitettavasti ole ehtinyt tonkia noita viimeisimpiä asetuksiasi läpi. Mutta jos tilanne on suunnilleen sama kuin viime syksynä, niin silloin johtopäätös taisi olla, että noilla asetuksilla pitäisi toimia, mutta ei vaan toimi :)

Eli jos RAW-arvot kiihtyvyysanturilta tulee perille nätisti, niin sitten Expanderissa tai sen asetuksissa ei pitäisi olla mitään ongelmaa. Ilmeisesti siis MS3 ei nyt halua lukea oikeaa CAN-ADC-kanavaa kiihtyvyysdataksi.

Edelleen mun paras arvaus on se, että tuo toinen väylällä oleva purkki jotenkin sotkee MS3:n kanavanumeroinnin ja se oikeasti lukeekin jotain muuta kanavaa kuin mitä asetuksiin on laitettu.

MS3:n ja Expanderin yhdistelmällä tuota kiihtyvyysmittausta on tullut käytettyä menestyksellä useammassakin kokoonpanossa, eli sinällään sen kyllä pitäisi toimia. Tosin lukemia ihmetellessä kannattaa muistaa, että oletuksena kiihtyvyyden yksikkönä käytetään m/s2 eikä G. Eli 1G = 9,81m/s2. Tietty tuon voi sitten muuttaa vaikka LogViewerin matikkafunktiolla tai ehkä myös huijaamalla anturin kalibrointilukemia.
Arttu
GSX1100 -85
NiceMan
Kokenut Megasquirttaaja
Posts: 406
Joined: Thu Dec 09, 2010 23:18
Location: Helsinki
Contact:

Re: MS3Pro Ultimate + G anturi

Post by NiceMan »

Ne G mittaritkin elävät siten miten purkkiia kääntelee kädessä...

Onko jossain näkyvissä videota tuolaisen toiminnasta ?

Tai millä kaavalla saa laskettua tuosta RAW arvosta sen G ? =)

Meillä on käytössä Ultra versiot TS että HD logvievistä.
RiceRacing Team - Säätämistä jo useamman vuoden.
https://www.theniceman.com/coppermine/
https://www.facebook.com/PikkiS-112502032715453/
Isä 05.09.2011 23:17 51cm 3376g
Isä 02.03.2016 17:06
ArttuH
Megajumala
Posts: 1246
Joined: Thu Mar 03, 2005 18:50
Location: Tampere
Contact:

Re: MS3Pro Ultimate + G anturi

Post by ArttuH »

Ahaa, eli kiihtyvyysmittareissa siis on jotain eloa? Mikäs sitten on vielä ongelmana?

Videoita ei ole valmiiksi tiedossa eikä mulla ole tällä hetkellä oikein hyvää testisetuppia käsillä. Mutta voin kattoa jos saisin helpolla irroteltua expander-purkkia omasta moposta sen verran, että voisi jonkunlaisen esimerkkivideon napata.
Arttu
GSX1100 -85
NiceMan
Kokenut Megasquirttaaja
Posts: 406
Joined: Thu Dec 09, 2010 23:18
Location: Helsinki
Contact:

Re: MS3Pro Ultimate + G anturi

Post by NiceMan »

ArttuH wrote: Fri Jun 14, 2019 12:02 Ahaa, eli kiihtyvyysmittareissa siis on jotain eloa? Mikäs sitten on vielä ongelmana?

Videoita ei ole valmiiksi tiedossa eikä mulla ole tällä hetkellä oikein hyvää testisetuppia käsillä. Mutta voin kattoa jos saisin helpolla irroteltua expander-purkkia omasta moposta sen verran, että voisi jonkunlaisen esimerkkivideon napata.
Eli eivät näytä mitää todellista... Jos auto on paikalla niin eikö kiihtyvyys pidä olla 0g, pystysuora kait -1g?
Nyt ne näyttää mitä kuvassa kun paikalla...

Ehkä pitää luoda oma mittari RAW arvosta johon kehittää kaava että näyttää oikein...
RiceRacing Team - Säätämistä jo useamman vuoden.
https://www.theniceman.com/coppermine/
https://www.facebook.com/PikkiS-112502032715453/
Isä 05.09.2011 23:17 51cm 3376g
Isä 02.03.2016 17:06
NiceMan
Kokenut Megasquirttaaja
Posts: 406
Joined: Thu Dec 09, 2010 23:18
Location: Helsinki
Contact:

Re: MS3Pro Ultimate + G anturi

Post by NiceMan »

Pientä ajatusta, custom configuration editorrilla voi luoda omia output kanavia ja mittaripophjia niin...

Tuon anturin -1g arvo on 307 ja vastaavasti 1g on 717
717-307 = 410 ja sen kun jakaa 2:lla tulee 205 jolloin 0g arvo RAW 307+205 = 512

-2g 102
-1g 307
0g 512
+1g 717
+2g 922

LAskukaavan mietintää...
RiceRacing Team - Säätämistä jo useamman vuoden.
https://www.theniceman.com/coppermine/
https://www.facebook.com/PikkiS-112502032715453/
Isä 05.09.2011 23:17 51cm 3376g
Isä 02.03.2016 17:06
NiceMan
Kokenut Megasquirttaaja
Posts: 406
Joined: Thu Dec 09, 2010 23:18
Location: Helsinki
Contact:

Re: MS3Pro Ultimate + G anturi

Post by NiceMan »

0,00487804487804 x RAW -2,5 = G

922-102=820
RiceRacing Team - Säätämistä jo useamman vuoden.
https://www.theniceman.com/coppermine/
https://www.facebook.com/PikkiS-112502032715453/
Isä 05.09.2011 23:17 51cm 3376g
Isä 02.03.2016 17:06
ArttuH
Megajumala
Posts: 1246
Joined: Thu Mar 03, 2005 18:50
Location: Tampere
Contact:

Re: MS3Pro Ultimate + G anturi

Post by ArttuH »

NiceMan wrote: Fri Jun 14, 2019 14:21 Eli eivät näytä mitää todellista... Jos auto on paikalla niin eikö kiihtyvyys pidä olla 0g, pystysuora kait -1g?
Nyt ne näyttää mitä kuvassa kun paikalla...

Ehkä pitää luoda oma mittari RAW arvosta johon kehittää kaava että näyttää oikein...
Mulle ei vieläkään toimi nuo kuvalinkit. Mutta joo, paikalla ollessa vaakatasossa olevat kanavat pitäis olla 0g ja pystysuora -1g. Ja kun oletuksena kiihtyvyyden yksikkönä on m/s2, niin lukemat on noin 0 ja -9,8.

Kiihtyvvydet voi tietty laskea "itse" tuolla tapaa RAW-lukemista. Mutta jos vaan saa tuon kiihtyvyysnäytön toimimaan, niin ehkä helpompi käyttää sitä ja halutessaan vaan tehdä yksikkömuunnos omalla laskukaavalla. Onnistuu sitten kalibroinnin muutos helpommin, kun ei sitä varten tarvii muokata laskukaavaa.

Tuossa olisi nyt kehno video kiihtyvyysmittauksen toiminnasta: https://youtu.be/_vL-dTwa9P8
Eli ruudulla päällekäin ADC-mittarit ja niitä vastaavat kiihtyvyyskanavat. Tuosta huomaa, että mulla ei ole kalibroinnit ihan kohdillaan, kun pystyasennon lukemat eivät ole ihan 9,8 niin kuin pitäisi. Ja sitten tuossa ADC-kanavien numeroinnissa oli tosiaan se kompa, että MS3 aloittaa numeroinnin ykkösestä ja Expander nollasta, eli asetuksiin kanavien numerointia pitää kasvattaa yhdellä.
Arttu
GSX1100 -85
NiceMan
Kokenut Megasquirttaaja
Posts: 406
Joined: Thu Dec 09, 2010 23:18
Location: Helsinki
Contact:

Re: MS3Pro Ultimate + G anturi

Post by NiceMan »

https://www.theniceman.com/coppermine/t ... =15&page=2

Juu ei toimikkaan, tuossa nyt toimiva linkki suoraan albumiin.
RiceRacing Team - Säätämistä jo useamman vuoden.
https://www.theniceman.com/coppermine/
https://www.facebook.com/PikkiS-112502032715453/
Isä 05.09.2011 23:17 51cm 3376g
Isä 02.03.2016 17:06
ArttuH
Megajumala
Posts: 1246
Joined: Thu Mar 03, 2005 18:50
Location: Tampere
Contact:

Re: MS3Pro Ultimate + G anturi

Post by ArttuH »

Tuosta kuvia katselemalla pisti silmään se, että sun pitänee kasvattaa kanavien numerointia yhdellä kiihtyvyysanturin asetuksissa. Eli jos/kun kiihtyvyyslukemat näkyy ADC-kanavissa 17, 18 ja 19, niin kiihtyvyysanturin asetuksiin pitää laittaa 18, 19 ja 20.
Arttu
GSX1100 -85
Post Reply