Mitä tein väärin? Apua kaipaan *homma ok nyt*

Megasquirt III spesifiset jutut

Moderators: plagu, Weirdou, TVH, teg, matti, Masi_K

Post Reply
NiceMan
Kokenut Megasquirttaaja
Posts: 406
Joined: Thu Dec 09, 2010 23:18
Location: Helsinki
Contact:

Mitä tein väärin? Apua kaipaan *homma ok nyt*

Post by NiceMan »

Purkkina oli ms3 + ms3x
Softa 1.0.2 12-1 pyörällä ja matalohmisilla suuttimilla(+vastukset) etc.

Vaihdoin nyt softan 1.2.1
TunerStudio 2.2.11
Pyörä vaihtui 12-1:Stä 36-1:n
Suuttimet vaihtui korkea ohmisiin.
Hall anturin kiinike sai yhden lisä jäykisteen eli vankempi kuin ennen.
Ennen muutoksia lähti käyntiin mutta nyt kierosluku tieto kadonnut.
Asetuksiin olen laittanut Thooted wheel / 36 / 1

Mega ei reagoi starttaukseen kuin vihreä "ready" syttyy mutta ei muuten.
Pikaiseen testarin hal anturia että +5 tulee, maa on signaali vaihtuu 2.8 / 0 sen mukaan onko hammas kohdalla vai ei.

http://www.autotune.fi/tuote/706/trikke ... 153x67x6mm

36-1 hampainen trikkeripyörä
Halkaisija 153 mm
Keskireikä 67 mm
Paksuus 6 mm

http://www.autotune.fi/tuote/125/honeyw ... all-anturi
Anturi

http://riceracing.net/Gallery/displayimage.php?pid=912
http://riceracing.net/Gallery/displayimage.php?pid=915

Ehdotuksia? Seuraavalla kerralla tosin tarkoitus tarkistaa ylösveto vastukset(2kpl) onko jotain tapahtunut, on kyllä toinenkin uusi anturi hyllyssä että voin kokeilla mutta jos ei noista apua niin mitä sitten?
Last edited by NiceMan on Sun May 12, 2013 20:05, edited 2 times in total.
RiceRacing Team - Säätämistä jo useamman vuoden.
https://www.theniceman.com/coppermine/
https://www.facebook.com/PikkiS-112502032715453/
Isä 05.09.2011 23:17 51cm 3376g
Isä 02.03.2016 17:06
JaniM
Megajumala
Posts: 1390
Joined: Mon Feb 28, 2005 12:29
Location: PorVWoo www.AutoTune.fi
Contact:

Re: Mitä tein väärin?

Post by JaniM »

Liian tiuha hammastus tuolle Honeywellille tuossa kiekossa. Tuossa toimii vr-anturi.
12-1 taas toimii paremmin tuon anturin kanssa.
www.AutoTune.fi

MegaSquirt moottoriohjainjärjestelmät ja oheistarvikkeet
NiceMan
Kokenut Megasquirttaaja
Posts: 406
Joined: Thu Dec 09, 2010 23:18
Location: Helsinki
Contact:

Re: Mitä tein väärin?

Post by NiceMan »

JaniM wrote:Liian tiuha hammastus tuolle Honeywellille tuossa kiekossa. Tuossa toimii vr-anturi.
12-1 taas toimii paremmin tuon anturin kanssa.
No per... 18-1 tuosta saisi tehtyä mutta ei toimi 4 pyttysessä...
Mutta tutkailen vastuksen ja kokeilen toisella anturilla, muistaakseni mulla on vr anturi jossain jemmassa... Jso ei löydy niin pitää hommata selainen ja muuttaa ms3 emoa sille sopivaksi, en tahdo 36-1 pyörästä luopua...
RiceRacing Team - Säätämistä jo useamman vuoden.
https://www.theniceman.com/coppermine/
https://www.facebook.com/PikkiS-112502032715453/
Isä 05.09.2011 23:17 51cm 3376g
Isä 02.03.2016 17:06
NiceMan
Kokenut Megasquirttaaja
Posts: 406
Joined: Thu Dec 09, 2010 23:18
Location: Helsinki
Contact:

Re: Mitä tein väärin?

Post by NiceMan »

Apua tarttee... Mega ei löydä kieroksia ollenkaan eli signaali puuttuu siis...
Trikkeri on yllä oleva 36-1
Anturiksi tuli:

http://www.autotune.fi/tuote/338/vranturi-tarvike-bmw
VR-anturi HALL:n tilalle.
Ilmarako noin 1mm
Anturin vastus 608ohm

Megaa modasin:

XG1 - XG2 poistin
yhdistin VRIN - TACHSELECT
jaTSEL - VROUT

Molemmat potikat käänsin vastapäivää 0 asentoon(noin 13 kierosta).

Ei anna mitään...
Kokeilin anturia varmuuden vuoksi molemmin päin.
Anturin toinen menee maihin Megassa ja toinen Crank sisään menoon.
Sig kaapelin päällä on kuparisukka joka maadoitettu megassa.
Asetuksiin olen laittanut Trigged wheel, 36 hammasta, 1 puutuu.
Hall anturilla toimi 12-1 pyörällä.

Onko jotain jäännyt huomaammatta?
Nyt jätin ms3x levyn pois niin pääsee potikoihin käsiksi jos tietää täytyy pyöritellä ja samalla suuttimet eivät turhaan tuiki.
Puolat ovat nyt kytkemättä sen aikaa kunnes saan MS lukemaan RPM...

MS3 + MS3X + KnockModule + WasteCop

The extension msq is not allowed. tulee joten mihin sitten laitan...
RiceRacing Team - Säätämistä jo useamman vuoden.
https://www.theniceman.com/coppermine/
https://www.facebook.com/PikkiS-112502032715453/
Isä 05.09.2011 23:17 51cm 3376g
Isä 02.03.2016 17:06
NiceMan
Kokenut Megasquirttaaja
Posts: 406
Joined: Thu Dec 09, 2010 23:18
Location: Helsinki
Contact:

Re: Mitä tein väärin? Apua kaipaan

Post by NiceMan »

Ei kellään ole ideaa mitä pitäisi katsoa testata?
VR ei kait tarvitse mitään pull-up vastusta?
RiceRacing Team - Säätämistä jo useamman vuoden.
https://www.theniceman.com/coppermine/
https://www.facebook.com/PikkiS-112502032715453/
Isä 05.09.2011 23:17 51cm 3376g
Isä 02.03.2016 17:06
NiceMan
Kokenut Megasquirttaaja
Posts: 406
Joined: Thu Dec 09, 2010 23:18
Location: Helsinki
Contact:

Re: Mitä tein väärin? Apua kaipaan

Post by NiceMan »

http://www.msextra.com/forums/viewtopic ... 42#p362042

Tuolta löytyy se .msq jos joku haluaa katsoa...
RiceRacing Team - Säätämistä jo useamman vuoden.
https://www.theniceman.com/coppermine/
https://www.facebook.com/PikkiS-112502032715453/
Isä 05.09.2011 23:17 51cm 3376g
Isä 02.03.2016 17:06
Puuhastelija
Kokenut Megasquirttaaja
Posts: 413
Joined: Sun Apr 08, 2012 9:58

Re: Mitä tein väärin? Apua kaipaan

Post by Puuhastelija »

En oo perehtynyt tuohon MS3:n noise filtteriin mut jos siinä on väärät asetukset niin suodattaa huonolla tuurilla kaikki signaalit pois.

Yleismittarilla voisit katsoa paljonko tulee vaihtojännitettä (AC) startatessa VR anturilta?

Pääsetkö testaamaan simulaattorilla toimiiko piirilevyn VR piiri (tuleeko pyörintänopeus normaalisti)? Onko piirilevylle asennettu kaikki tarvittavat komponentit.?

Pullup vastusta ei tarvii.

Koita vielä säätää anturin ilmarakoa pienemmäksi. Tarkasta että anturi on kiekon keskellä.

EDIT: Tarkensin kysymyksiä
NiceMan
Kokenut Megasquirttaaja
Posts: 406
Joined: Thu Dec 09, 2010 23:18
Location: Helsinki
Contact:

Re: Mitä tein väärin? Apua kaipaan

Post by NiceMan »

Noise filtteri ei ole käytössä. pitää tarkastaa se kuitenkin, ei pitäisi olla mitään siellä.
Tuo yleismittarilla tarkastelu jäi, oli mielessä mutta yritän huomenna uudestaan, onko anturin napaisuudella merkitystä? Kokeiltu molemminpäin..
Ei ole simulaattoria...
Kaikki komponentit on asennettu, alunperin pistin kaikki hall että vr tarvittavat ja jumppereilla vaan valitsen kumpaa käytän.

Anturi on keskellä kiekko ja voin vielä pienentää rakoa tosin paljon ei voi lähemmäs viedä että ei ota kiinni.
Trikkeri on maalattu mutta sillä ei luulis olevan merkitystä.

Oliko jossain piirikaaviota VR puolelta mistä näkisi mihin signaali pitäisi mennä etc. jos menee mainboardin mittaamiseen.

http://msextra.com/doc/ms3/hardware.html
3.0 mainboard on merkattu että vr anturilta tulee signaali pinniin 1 ja kysymys kuuluu kuinka suuri vastus 1 pinnin ja maan välillä pitäisi olla ilman että liitin kytketty megaan? Jos en nyt ihan väärin mitannut sain 0ohm joten yhtään ihmettelis jos signaali katoaa...
Pitää siis tarkastaa...
Kun en muista mihin pinniin mikäkin tuli =)

Edit: se onkin ja kuuluu olla maissa... heh, valokopioni on heikko vaan pinniin 24 tulee signaali
RiceRacing Team - Säätämistä jo useamman vuoden.
https://www.theniceman.com/coppermine/
https://www.facebook.com/PikkiS-112502032715453/
Isä 05.09.2011 23:17 51cm 3376g
Isä 02.03.2016 17:06
Puuhastelija
Kokenut Megasquirttaaja
Posts: 413
Joined: Sun Apr 08, 2012 9:58

Re: Mitä tein väärin? Apua kaipaan

Post by Puuhastelija »

VR anturin napaisuudella on merkitys, mutta vaikka sen laittais väärinpäin niin composite loggerissa pitäs näkyä jotain. Ilmeisesti sulla ei siinä näy nyt mitään (lukasin tuolta toiselta foorumilta) :)

Triggerin maalaamisella ei ole merkitystä

http://www.msextra.com/doc/general/ms3v3schems.html
Tuolta löytyy kaavio VR-piirille sen avulla voi hakee sieltä vikaa.
NiceMan
Kokenut Megasquirttaaja
Posts: 406
Joined: Thu Dec 09, 2010 23:18
Location: Helsinki
Contact:

Re: Mitä tein väärin? Apua kaipaan

Post by NiceMan »

On.. Mistäs nyt sitten tietää kumminpäin VR pitäisi olla... + puoli on varmaankin se Signaali jos yleismittarilla saa jotain mitattua.

Anturissa ei ole merkkejä eikä ollut mitään informatiota...
Tutkin scemat että siellä kaikki ok.
XG1 - XG2 näköjään turhaan katkaistu, kaavion mukaan voi olla kun on vain hall puolelle...
RiceRacing Team - Säätämistä jo useamman vuoden.
https://www.theniceman.com/coppermine/
https://www.facebook.com/PikkiS-112502032715453/
Isä 05.09.2011 23:17 51cm 3376g
Isä 02.03.2016 17:06
NiceMan
Kokenut Megasquirttaaja
Posts: 406
Joined: Thu Dec 09, 2010 23:18
Location: Helsinki
Contact:

Re: Mitä tein väärin? Apua kaipaan

Post by NiceMan »

Sen verran lisään että + katoin vanhoista suuttimista missä sama liitin kuin VR anturissa ja sen mukaan päättelin kumpi + ja kumpi -
Suuttimeen oli merkattu + puoli
RiceRacing Team - Säätämistä jo useamman vuoden.
https://www.theniceman.com/coppermine/
https://www.facebook.com/PikkiS-112502032715453/
Isä 05.09.2011 23:17 51cm 3376g
Isä 02.03.2016 17:06
Puuhastelija
Kokenut Megasquirttaaja
Posts: 413
Joined: Sun Apr 08, 2012 9:58

Re: Mitä tein väärin? Apua kaipaan

Post by Puuhastelija »

Sen anturin näkee sit composite lokkerilla onko oikein päin kun saat sieltä tulemaan jonkinlaista signaalia.

Koita vielä sieltä liittimen nastoista 1 ja 24 sillä yleismittarilla paljonko tulee jännitettä niin sit pystyy jo taas päättelemään eteenpäin vikamahdollisuuksia.
NiceMan
Kokenut Megasquirttaaja
Posts: 406
Joined: Thu Dec 09, 2010 23:18
Location: Helsinki
Contact:

Re: Mitä tein väärin? Apua kaipaan

Post by NiceMan »

Homma on ratkaistu =) Hehe ette koskaan arvaa missä oli vika tai nyt vika ollut vaan puute...
Mittasin anturilta tulevan jänniteen startilla pyörittäen ja näytti noin 4.5vac joten se puoli kunnossa.
Kytkiksiä sitten menin läpi ja kas kummaa... tapahtunut kasatessa yli hyppäys ohjeissa vahingossa...
R44,R45 ja R48 puuttuivat kokonaan ja aika huonosti tuolainen 4.5vac hyppää...
Löysin nuo r44,r45, juotin paikoileen mutta r48 ei ollut joten sovelsin kahdesta vastuksesta joista tuli 9.6Kohm ja asensin.

Piuhat kiinni ja kokeilemaan, pärähti käymään =)
RiceRacing Team - Säätämistä jo useamman vuoden.
https://www.theniceman.com/coppermine/
https://www.facebook.com/PikkiS-112502032715453/
Isä 05.09.2011 23:17 51cm 3376g
Isä 02.03.2016 17:06
Puuhastelija
Kokenut Megasquirttaaja
Posts: 413
Joined: Sun Apr 08, 2012 9:58

Re: Mitä tein väärin? Apua kaipaan

Post by Puuhastelija »

NiceMan wrote:Homma on ratkaistu =) Hehe ette koskaan arvaa missä oli vika tai nyt vika ollut vaan puute...
Mittasin anturilta tulevan jänniteen startilla pyörittäen ja näytti noin 4.5vac joten se puoli kunnossa.
Kytkiksiä sitten menin läpi ja kas kummaa... tapahtunut kasatessa yli hyppäys ohjeissa vahingossa...
R44,R45 ja R48 puuttuivat kokonaan ja aika huonosti tuolainen 4.5vac hyppää...
Löysin nuo r44,r45, juotin paikoileen mutta r48 ei ollut joten sovelsin kahdesta vastuksesta joista tuli 9.6Kohm ja asensin.

Piuhat kiinni ja kokeilemaan, pärähti käymään =)
:)
Post Reply